arrow_back

гр. София 1000 кв. Лозенец  ул.Стоян Михайловски 10 , ет.1, офис 3

+359 899 922 004

Портфолио

Can't load this image
Офис Маранд Дизайн

Площ: 85 кв.м 
Завършeн: 20.01.20
Офисът се състои от: конферентна зала, санитарен възел, кухненски кът,  основна работна зала и кабинет. Използвани материали: фурнир, орех в комбинация с МДФ, боя „мат”- междинен цвят, обединяващ фурнира с черния метал, тапети, микро- мармо и алкантара за декоративно пано и ... врата. Работните места са проектирани така че да не се виждат инсталации и да отговарят на нуждите ни. Всички документи и помощни материали, диспенсър за вода и др., са скрити в шкафове до таван, преминаващи в ламперия по стена.  Кабинетът е отделен посредством стъклена витрина и текстилна завеса. Акцент е бюрото, изпълнено по проект, в композиция с  дизайнерско осветителното тяло над него. Всички аксесоари са подбрани внимателно. В коридора са адекватно съчетани материали по под, стени и  тапетни врати, обработени с различни покрития: текстил, фурнир, микро-мрамо и алкантара, без да се пренебрегват важните за всеки наш интериор произведения на изкуството. Предизвикателство е да покажеш различни интериорни похвати в ограничено пространство и същевременно те да кореспондират.
Банята е продължение на коридора,  използвайки микро-мармо, в допълнение с гранитогрес - "терацо". Проектирани са декоративни и полезни ниши, криещи зад огледалните си врати  полезни обеми. Осветителите тук са дифузни, скрити в алуминиев профил, отделящ тавана от стените и създаващ равномерна и мека осветеност. В конферентната зала маса с мраморен плот се допълва от тематичен тапет, който създава усещане за по- голямо помещение. Акцентите са решени в синьо, цветът на годината.  Открити етажерки с огледални гръбчета, отразяват елементи от красивата фреска, а  мостри са функционално разпределени зад рингловани врати с минималистични метални дръжки, изработени за конкретния проект.

Can't load this image
Шикозен и лъскав пентхаус

Площ: 210кв.м
Завършен: Май 2019
Вдъхновени от инвеститора на проекта, млада дама с малко дете, се постарахме да създадем интериор, отговарящ на нейния профил и нужди.
Използвайки материали като мрамор, дърво, метал и стъкло, в комбинация с текстил от плюш ... и сатен, както и с подбрана подходяща осветеност, постигнахме крайният резултат- съвременен и луксозен пентхаус.
Предизвикателства и отправни точки при създаването на този проект се оказаха: архитектурните особености на пространството- дограма до съществуващ таван, преходна спалня; желанието на инвеститора да оползотвори максимална площ за съхранение, както и стремежът ни да създадем  просторен и уютен дом, косрепондиращ с прекрасната гледка. 
 За целта в зона „ден” използвахме облицовки по стени и корпусна мебел, така че да обединят обемите, като „скрият” гардероби, колони, шкафове и врати и по този начин дадат усещане за подреденост и цялост.
 Зонирахме дневната и подчертахме ходовата линия посредством настилка от гранитогрес и окачен таван.
 Чрез задигането на ваната и душкабината в банята, успяхме да обособим мократа част и да изведем безпроблемно канализацията до тоалетната. Оптически увеличихме пространството, използвайки стъклена преградна стена между баня и спалня, като заложените стъкла са електрохроматични при желание за уединеност.
 За детската стая сме запазили максимална площ за игра, като леглото е в композиция от стълба (с място за съхранение), площадка (умело обезопасена с дървени ламели и декоративни облаци) и пързалка, пресъздаващи къща в природата. Отделена е  зона за различни активности, оползотварявайки изцяло едната стена. Цветовете са спокойни и въздушни, продиктувани от гледката през прозореца.

Can't load this image
Луксозен и съвременен дизайн

Площ на апартамента: 110 кв.м.
Завършен: Септември 2020
Апартаментът включва спалня, дрешник, дневна, две бани и килер. Съременният стил на апартамента е повлиян от актуалните цветови  тенденции за годината,  непреходността на дизайнерски осветителни тела, аксесоари и произведения на изкуството. Основното изискване бе ... да е функционален,  да има максимално количество затворени обеми, които да поберат множество дрехи и обувки. Използваните тук материали са метал, стъкло, дърво в съчетание с матирани и лъскави повърхности. Наложи се изместване  на осите коридор, спални и дневна за сметка на килер и санитарни възли с цел увеличаване на конкретните зони. Същевременно, основната баня е функционално усвоена, като зоната за къпане е отделена от останалата част посредством стъклена врата. За вратите на гардеробите до таван и кухненската колона са използвани три вида материал - фунир, два цвята МДФ и камък, като основната цел бе да се избегне използването на дръжки, оптически да се намали обема и да се обединят материалите в интериора. Предстенката от  гипс-картон в дневната е основен композиционен елемент който освен ниша за изящна пластика, прави плавна връзка между отделните зони и преход между дълбочините на мебелите. Динамиката  в тавана, криеща инсталации и осветление, допринася да се акцентира на определени кътове и следва различните типове настилки, спомага за зониране на пространствата. Паното в спалнята е съчетание на огледало и МДФ-ламели и създава ненатрапчиво усещане за безкрайност. Използваните текстили са плюш, сатен и килими от бананова коприна.

Can't load this image
Елегантен сюжет за съвременна класика

Площ: 180 кв.м
Завършен: Юни 2019
Апартаментът е с престижна локация и достатъчна площ, но и с недостатъци при проектиране на вътрешните разпределения с които екипът ни трябваше да се справи.
Недостатъчно широките оси на дневната и спалните, както и ... непропоционалния размер на кухнята, наложиха голямо внимание към всички елементи в интериора, умело трябваше да прикрием недостатъците и да размием границите на отделните зони.
Дневния тракт е преходен, посреством ламперия прикрихме тапетната врата, водеща към коридор зона нощ.
Кунята сепарирахме на топла и студена зона, наложено решение от ходова линия към килер.
Използваните материали са предимно естествени: парен дъб- паркет, фурнир орех- ламперия, мрамор "Дайно", месинг и черен метал в подходящ допълващ цвят.

Can't load this image
Каво

Площ: 600 кв.м
Завършен: Юни 2021
Инспириран от плажните барове на о. Миконос, автентичното усещането за лукс на онези ширини е оформен от прецизния подбор на материалите- предимно естествени и хармониращи с околната среда. Като продължение на пясъчната дюна фасадите ... са облицовани с пясъчни мазилки, а меките и пастелни тонове имат за цел да предразполагат към пълно спокойствие.
Постарали сме се да синтезираме подхода на добрия дизайн- когато е семпъл и "прост", усвоим и органичен за сетивата, тогава всъщност е най- сложен.

Can't load this image
Mечтаната планинска къща

Площ: 750кв.м
Завършен: Декември 2020
Простор, скандинавски детайл и много уют, така на кратко можем да представим този внушителен интериор.
Основна роля тук играят тактилните качества на материалите. Балансът между природата и автентичното усещане за лукс, бе водещ фактор. 
...

Can't load this image
Планинска къща

Площ: 350 кв.м
Завършен: Октомври 2018

Kъщата се намирa сред природата и целта ни бе интериорът да е естествено продължение на средата, затова и основните използвани материали са: камък, дърво, контрастиращи с черен метал, а цветовете са подбрани така, че ... да кореспондират с красивата гледка, обагрена в различни цветове според сезона.
 Отоплението в къщата на целия партерен етаж е подово и има директна връзка с градината, затова практично решение бе да се заложи гранитогрес, търсен ефект - да наподобява естествен дялан камък.
Връзката с природата е силно изразена още във входното антре - закачалките на портмантото са от брезови клонки.  Декоративната мозайка в една от баните е от речни камъни.
 Архитектурата на къщата допринася за някои от интериорните решения, голямата светла височина в дневната и емпорето, открит коридор които води до основните спални - определят пропорциите на библиотеката до дивана и камината.
 Оставили сме видима красивата и динамична покривна конструкция в помещенията в които ни позволява разпределението, включително и в баня родители.
Осветлението, основен фактор в нашите интериори е проектирано така, че да подчертае материалите, а индиректните аплици подсилват релефа на фактурите по стените.
В дневната двете носещи колони, облицовани в дърво са умело използвани за основа на  отворена етажерка съчетание на дърво и черен метал, отделяща основните дневни зони, а именно: трапезария, хол, кухня. Тази ефирност е пренесена и на кухненския остров на които основния му обем е "летящ", скрит под дървения плот рамкиран от метални крака.
 

Can't load this image
Къща в Алпийски стил

Площ: 160 кв.м
Завършен: Септември 2017
Цялостната концепция на интериора е изцяло подчинена на връзката с околната среда.  Преобладават естествените материоали и най- вече дървото, допълнени от кожа, лен и вълна, връзката с метала и съклото създава по съвременна стилистика ... на пространствата.  Хартиените лампи Moon, висящи на стълбищната клетка са основен акцент, допълващ цялостната композоция. 

Can't load this image
Център за гуми Диана

Площ: 140 кв.м.
Завършен: Септември 2021
Реализация на шоурум за гуми в град София.
Фирма ДИАНА ООД е най-големият вносител на автомобилни гуми за България.
Приемайки заданието, бяхме изправени пред предизвикателството да съчетаем познатия до сега облик на магазините с ... индивидуалност и по- съвременно усещане.
Използваният гранитогрес поставен на пода, наподобява следа от гума по пътното платно.
Основен интрумент тук бе играта с цветовете, които са характерни за гиганта Bridgestone.
Смелото съчетание на червения цвят в толкова голям обем е балансирано с индустриалното графитено и топлината на дървото.

Can't load this image
Bedroom Beauty салон

Площ: 85 кв.м.
Завършен:  Ноември 2017
Вдъхновени от салоните на световно ниво, се постарахме да създадем атмосфера, пораждаща цялостна емоция за пълноценно изживяване. Използваните материали са метал, бетон и камък, характеризиращи и стила на заведенията от същия бранд. За благоприятната ... атмосфера допринася и добре подбраното концептуално и декоративно осветление. Основен акцент е декоративната стена от арматура и бетон зад рецепция, като освен че допълва индустриалния дизайн, тя внася уют с вертикалната си растителност. Работните места за фризьорите са отделени посредством огледални прегради, с което се постига уединение, без да се губи от чувството за пространство. Интересен елемент са металните завеси в зоната за педикюр, обособяващи работните места. А любимият ни детайл са висящите светещи пана от перфорирана ламарина, разположени над умивалните колони, така че не позволяват на клиента да скучае, докато е обгрижван от екипа от професионалисти. 

Can't load this image
Диско клуб Elysium

Площ: 430 кв.м
Завършен: Април 2017
За нас беше удоволствие да участваме в създаването на най- модерната и актуална дискотека в Благоевград- Elysium club Футуристичният дизайн, добре обмисленото концептуално осветление и внимателно подбраните детайли, съчетани с перфектно обслужване и прекрасна ... музика, допринасят за незабравимо изживяване!

Can't load this image
Адвокатска кантора в гр. София

Площ: 130 кв.м
Завършен: Декември 2014
Изискана аристократичност, кореспондираща с модерни акценти! Така еклектиката намери своето място в историческа сграда в центъра на София.
 Камините с керамични плочки, високите тавани и естественият дъбов паркет бяха част от архитектурното наследство на ... сградата, те ни вдъхновиха за интериорната концепция.
Преустроихме кантората в два кабинета, конферентна зала, архивна, баня и тоалетна, а вестибюлът трансформирахме в приемна!
 

Can't load this image
Апартамент в класически стил

Площ: 230 кв.м
Завършен: Юни 2019
...