arrow_back

гр. София 1000 кв. Лозенец  ул.Стоян Михайловски 10 , ет.1, офис 3

+359 899 922 004

Шикозен и лъскав пентхаус

Площ: 210кв.м
Завършен: Май 2019
Вдъхновени от инвеститора на проекта, млада дама с малко дете, се постарахме да създадем интериор, отговарящ на нейния профил и нужди.
Използвайки материали като мрамор, дърво, метал и стъкло, в комбинация с текстил от плюш и сатен, както и с подбрана подходяща осветеност, постигнахме крайният резултат- съвременен и луксозен пентхаус.
Предизвикателства и отправни точки при създаването на този проект се оказаха: архитектурните особености на пространството- дограма до съществуващ таван, преходна спалня; желанието на инвеститора да оползотвори максимална площ за съхранение, както и стремежът ни да създадем  просторен и уютен дом, косрепондиращ с прекрасната гледка. 
 За целта в зона „ден” използвахме облицовки по стени и корпусна мебел, така че да обединят обемите, като „скрият” гардероби, колони, шкафове и врати и по този начин дадат усещане за подреденост и цялост.
 Зонирахме дневната и подчертахме ходовата линия посредством настилка от гранитогрес и окачен таван.
 Чрез задигането на ваната и душкабината в банята, успяхме да обособим мократа част и да изведем безпроблемно канализацията до тоалетната. Оптически увеличихме пространството, използвайки стъклена преградна стена между баня и спалня, като заложените стъкла са електрохроматични при желание за уединеност.
 За детската стая сме запазили максимална площ за игра, като леглото е в композиция от стълба (с място за съхранение), площадка (умело обезопасена с дървени ламели и декоративни облаци) и пързалка, пресъздаващи къща в природата. Отделена е  зона за различни активности, оползотварявайки изцяло едната стена. Цветовете са спокойни и въздушни, продиктувани от гледката през прозореца.