arrow_back

гр. София 1000 кв. Лозенец  ул.Стоян Михайловски 10 , ет.1, офис 3

+359 899 922 004

Планинска къща

Площ: 350 кв.м
Завършен: Октомври 2018

Kъщата се намирa сред природата и целта ни бе интериорът да е естествено продължение на средата, затова и основните използвани материали са: камък, дърво, контрастиращи с черен метал, а цветовете са подбрани така, че да кореспондират с красивата гледка, обагрена в различни цветове според сезона.
 Отоплението в къщата на целия партерен етаж е подово и има директна връзка с градината, затова практично решение бе да се заложи гранитогрес, търсен ефект - да наподобява естествен дялан камък.
Връзката с природата е силно изразена още във входното антре - закачалките на портмантото са от брезови клонки.  Декоративната мозайка в една от баните е от речни камъни.
 Архитектурата на къщата допринася за някои от интериорните решения, голямата светла височина в дневната и емпорето, открит коридор които води до основните спални - определят пропорциите на библиотеката до дивана и камината.
 Оставили сме видима красивата и динамична покривна конструкция в помещенията в които ни позволява разпределението, включително и в баня родители.
Осветлението, основен фактор в нашите интериори е проектирано така, че да подчертае материалите, а индиректните аплици подсилват релефа на фактурите по стените.
В дневната двете носещи колони, облицовани в дърво са умело използвани за основа на  отворена етажерка съчетание на дърво и черен метал, отделяща основните дневни зони, а именно: трапезария, хол, кухня. Тази ефирност е пренесена и на кухненския остров на които основния му обем е "летящ", скрит под дървения плот рамкиран от метални крака.