Наш Дом - мансарда за млада жена, едно малко кокетно жилище в Банско

Наш Дом - мансарда за млада жена, едно малко кокетно жилище в Банско

Съчетанието на различни стилове, без да се губи усещането за цялост, е трудно  изкуство. Още по-трудно става, когато жилището е в характерен контекст, който също  изисква определена атмосфера, като Банско – място, което асоциираме с камъка и  дебелите дървени греди. Към това се добавя изискването за модерност и функционалност, а също и личните предпочитания на младото момиче, което ще живее тук и което харесва сдържаната романтика и уюта на провансалската стилистика. Така се ражда едно място, което е в хармония с местната интериорна традиция, звучи съвременно и в същото време носи очарованието и топлината на дамските покои.  
Мансардното ателие в Банско е на 50 кв, разделени между  две помещения – дрешник и спалня с кът за отдих. Обединеняването на зоната ден и нощ в едно пространство е с идеята да се осигури повече простор, като все пак двете части на жилището находчиво са разделени с повдигане на леглото върху подиум.  
Мебелите са сведени до необходимия минимум, като се разчита на дрешника. Преобладават светлите, меки, топли тонове, които създават една наистина нежна и елегатна среда.
« назад